8 Грудня 2018
Новини

Дешеві – не завжди якісні: в Україну привезли дивні єгипетські мандарини

Дешеві – не завжди якісні: в Україну привезли дивні єгипетські мандарини

За словами Олексія Дорошенка, очільника Асоціації постачальників торговельних мереж, в Україну у великій кількості привезли мандарини з Єгипту із сумнівними  сертифікатами якості.

«Ми не знаємо ні самої продукції, не впевнені, чи можна довіряти цим сертифікатам. Ми не можемо гарантувати якість продукції, яку їмо. Так, єгипетські мандарини дешеві, але чи ми можемо бути впевненими у якості?» -  зазначив експерт.

Через те, що українці воліють купувати дешеву продукцію, імпортери і везуть до нас таку, із сумнівними сертифікатами. Так, зокрема, Іспанія постачає в Україну продукцію, яку з причин невідповідної якості зняли з реалізації в ЄС.

У той же час Олег Рубан, що займає посаду голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Києва, запевнив, що мандарини проходять перевірку на кордоні на вміст шкідливих речовин. Крім того, на ринках, де працюють ветеринарні лабораторії, здійснюється повторне лабораторне дослідження.

«Без документів про безпеку ніякий суб'єкт господарювання - гіпермаркет, магазин - не бере продукти харчування в оборот», - підкреслив Рубан.

За його словами, в цьому році скарг від населення щодо якості мандаринів в його відомство не надходило.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему