8 Грудня 2018
Новини

Московські попи так бояться Томосу в Україні, що знищують майно московського патріархату?

Московські попи так бояться Томосу в Україні, що знищують майно московського патріархату?

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України про скасування постанови «Про виключення з складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської лаври», визначний духовний центр тепер знову входить до складу українського історично-архітектурного заповідника.

Зважаючи на те, що довгий час Свято-Успенською Почаївською Лаврою, яка є державною пам’яткою архітектури і історичною цінністю, безконтрольно та на власний розсуд розпоряджалась місцева релігійна громада, комісія Кременецько-Почаївського ДІАЗу днями провела ревізію.

Так, представники комісії при проведенні перевірки виявили недостачу державного майна, яке має велику культурну і історичну цінність.

Зокрема, із Свято-Успенської Почаївської Лаври зникли станкові картини: «Марія і Єлізавета»; «Св. Паісій»;  «Вигнання торгуючих із храму»;  «Поклоніння золотому тільцю»;  «Видіння Мойсея»;  «Мучеництво архідиякона Стефана»; «Іван Дамаскін і Максим Сповідник»;  «Св. Петро»;  «Апостол Павло»;  «Притча про злих виноградарів»; «Святий Онуфрій»; «Христос благословляє дітей»; «Притча про робочих виноградарів»; «Іван Богослов»; «Портрет невідомого архієрея»; «Амвросій Медіоланський і імператор Феодосій»; «Апостол Варфоломій»;  «Іван Хреститель»;  «Каїн і Авель».

Зникнення такої кількості картин є непоправною шкодою, яку нанесли культурній спадщині українського народу.

Місцезнаходження зазначених цінностей наразі невідоме.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему