7 Грудня 2018
Новини

«Це неправда!», - керівник луцького управління освіти про купівлю миючих засобів у дитсадки за батьківські кошти

«Це неправда!», - керівник луцького управління освіти про купівлю миючих засобів у дитсадки за батьківські кошти

Начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко спростувала інформацію про те, що одному із дошкільних закладів обласного центру  батьки змушені купувати миючі засоби для умивальників та унітазів у групи за власні кошти.

«Це абсолютна неправда!», - наголосила посадовець у коментарі журналісту видання Т1.ua.

Зіновія Лещенко пояснила, що садки забезпечені миючими засобами у більш ніж достатній кількості.

«В нас навіть залишилися лишки  коштів, які ми виділяли на закупівлю миючих засобів у дошкільні заклади міста. Міська рада виділяє достатню кількість грошей, аби забезпечити усі потреби дошкільнят: на миючі засоби, на ремонтні роботи, на утеплення приміщень відповідно до програм з енергозбереження. До слова, на придбання продуктів харчування уже навіть оголошені тендерні закупівлі та проведена процедура тендерів на продукти, якими будуть забезпечені заклади дошкільної освіти з 1 січня прийдешнього року», - зазначила головна освітянка міста.

Керівник управління освіти запевнила, що вперше чує про те, що батькам доводиться самотужки купувати миючі засоби у групи.

«Колись була така проблема, але це було років два тому. На сьогоднішній день її не існує. Зараз якраз розвозять усі необхідні речі по закладах дошкільної освіти. Ми мали проблеми,  коли пройшла відповідна процедура торгів, і ті особи, які не пройшли по цих тендерних торгах, подали в Антимонопольний комітет скарги і, відповідно, через їх розгляд, закупка затягнулася  в часі. Але такого, щоб купували батьки – немає. Ми усього  мали в достатній кількості навіть для того, щоб пролонгувати цей період, пов'язаний із вирішенням питань в антимонопольному . Може десь у якусь групу батьки занесли упаковку туалетного паперу з власної ініціативи, але такого щоб були відсутні миючі засоби, такого немає », - пояснила Зіновія Лещенко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Світ
В тему