7 Грудня 2018
Новини

Росія продовжує терор: заарештували кримського адвоката за пост п’ятирічної давнини

Росія продовжує терор: заарештували кримського адвоката за пост п’ятирічної давнини

Вранці, 6 грудня, в окупованому Криму затримали адвоката Еміля Курбедінова. Приводом для поневолення став пост у соцмережі.

Про це повідомляють адвокат Едем Семедляєв і журналіст Антон Наумлюк, – пише «uaportal».

Затримали правозахисника співробітники Центру з протидії екстремізму за підозрою в пропаганді або публічному демонструванні атрибутики або символіки, яка заборонена федеральними законами Росії.

На момент затримання Курбедінов їхав з дому в офіс і розповісти про інцидент зміг вже з управління МВС.

Юрист Ліля Гемеджі розповіла «Крим.Реаліі», що Курбедінову загрожує адміністративний арешт через пост в Фейсбуці.

«Еміля залучають за розміщення поста в Фейсбуці в 2013 році. Який саме пост, ми зараз сказати не можемо», – говорить вона.

Запобіжний захід за статтею звинувачення передбачає покарання у вигляді адміністративного арешту.

«Якщо матеріали потраплять до суду, і з огляду на, що справа є замовною, то результат вирішено наперед», – підкреслила Гемеджі.

Для довідки: Еміль Курбедінов народився в 1981 році в селі під Новоросійськом, – тоді кримських татар ще не пускали до Криму, але вони хотіли бути ближчими до нього. Дитиною він мріяв стати міліціонером, але до моменту закінчення ліцею МВС переосмислив це і вирішив стати юристом, закінчив юрфак Краснодарського державного університету.

У 2007 році перебрався в Керч, через деякий час переїхав до Сімферополя, після чого до Криму повернулися і його родичі з Росії. Після підтвердження диплома в Києві Курбедінов став українським адвокатом. Анексія Криму РФ поставила його перед вибором, і щоб захищати українців йому довелося взяти і громадянство Росії. Зараз він один з провідних адвокатів Криму, веде гучні справи затриманих моряків, рибалок, кримських татар.

У січні в його будинку і офісі проходили обшуки і адвоката вже заарештовували на 10 діб за «розповсюдження екстремістських матеріалів», за пост з символікою Хізб ут-Тахрір в ВКонтакте.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему