6 Грудня 2018
Новини

Вчені: магніти на холодильнику смертельно небезпечні

Вчені: магніти на холодильнику смертельно небезпечні

Науковці пояснили, чому не можна вішати магніти на холодильник.

Дуже багато людей колекціонує магніти: і як сувенір із подорожі вони не дорогі, і як хобі затягують. Як наслідок – холодильники в більшості українських квартир заліплені магнітами. А тим часом вчені попереджають, що такі дрібнички, які одразу роблять кухню затишнішою і «домашньою», смертельно небезпечні.

Магніти зовсім не такі безневинні, попереджають обивателів дослідники зі Швейцарії: елементи декору на магнітній основі, які люди по всій планеті чіпляють до дверцят холодильника, загрожують здоров’ю. Ідеться про людей, які мають проблеми із серцем. Магніти створюють поле, яке негативно впливає на людський організм, а у тих людей, яким вживили електронні кардіостимулятори чи серцеві дефібрилятори,й узагалі може вийти із ладу пристрій, що підтримує серцеву діяльність. І це стане причиною смерті.

Найбільшу загрозу становлять магніти зі сплаву неодиму, заліза і бору, які відрізняються сріблястим блиском. Якщо такий магніт перебуває на відстані трьох сантиметрів від людини з кардіостимулятором, то здатен дестабілізувати електронний серцевий пристрій.

Окрім того, старі моделі холодильників не мають відповідного ступеня захисту, і магнітне поле, створюване магнітиками, проникає усередину, погіршуючи якість продуктів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали