6 Грудня 2018
Новини

Росіяни підтримали агресію в Керченській протоці

Росіяни підтримали агресію в Керченській протоці

25 листопада Російські військові обстріляли і захопили в полон два українські катери і буксир, які збиралися пройти через Керченську протоку з Чорного в Азовське море.

В ході російської агресії три моряки отримали поранення. Згодом їх арештували, а нині утримують у московських слідчих ізоляторах. «Винуватцям» висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 (незаконне перетинання кордону) Кримінального кодексу Росії.

З приводу цього всеросійський центр вивчення громадської думки провів опитування. Результат неабияк дивує: 79% опитаних росіян вважають інцидент у Керченській протоці спланованою провокацією української влади, – пише «gordonua».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один українець вартий двох росіян: озвучили умови обміну полоненими

93% росіян вважають затримання російськими прикордонниками українських військових кораблів і моряків у Керченській протоці правильним. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

30% респондентів вважають, що метою «провокації» було утримання влади в руках президента України Петра Порошенка в майбутній передвиборній гонці.

19% опитаних вважають, що «провокація» була здійснена навмисно для розв’язання війни між Росією та Україною. 17% переконані, що «провокація» потрібна була для того, щоб звинуватити Росію в агресії.

І лише 7% опитаних вважають, що українська влада не намагалася спровокувати конфліктну ситуацію.

«Загалом наші співгромадяни вважають, що в майбутньому Росія та Україна відновлять дружні союзницькі відносини (43%) або хоча б нормалізують їх (34%). Сценарій погіршення відносин оцінюють як малоймовірний (16%)», – ідеться в повідомленні ВЦВГД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада розірвала договір дружби з Росією

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ
В тему