6 Грудня 2018
Новини

Супрун підказала українцям новий спосіб боротьби з грипом

Супрун підказала українцям новий спосіб боротьби з грипом

За повідомленням в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, найкращим захистом від грипу та застуди є фізичні вправи. Однак тренуватися варто регулярно, аби знизити ризик захворіти в холодну пору року. «Продовжувати займатися фізкультурою можна і тоді, коли вже захворіли, утім, навантаження варто зменшити, враховуючи симптоми хвороби», - розповіла Супрун.

Ефективність профілактики грипу через фізичні вправи закладається в тому, що фізкультура зміцнює імунну систему і в цілому покращує здоров'я і самопочуття. Також можна за допомогою фізичної активності знизити на 20% ризики гострих респіраторних інфекцій. А регулярні заняття і достатній рівень активності збільшує відсоток ефективності до 40%.

Якщо ви простудилися, і не впевнені, чи фізичні вправи підуть вам на користь, Супрун підказує так зване правило «Вище шиї»: якщо симптоми захворювання спостерігаються у верхній частині тіла, тобто, людина чхає, у неї невеликий кашель та нежить, то фізичною активністю займатись можна. А у випадку, якщо у хворого головний біль, біль в м'язах, лихоманка, болить горло, кашель і нежить, не варто додатково виснажувати організм – відкладіть фізичні вправи на період, коли повністю одужаєте.

«На період хвороби, аби боротися з інфекцією, організм та імунні система працюють на всю силу. Тож непотрібно їм додавати ще стрес, коли ви фізичними вправами ускладнюєте завдання для імунітету», - підкреслила Супрун.

Продовжувати тренування при високій температурі тіла  - це підвищувати ризики для власного організму, який зневоднюється, і  як результат, знижується сила м'язів, витривалість, погіршується координація і в цілому може призвести до серйозної травми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему