5 Грудня 2018
Новини

Воєнний стан посунув дату виборів

Воєнний стан посунув дату виборів

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що провести місцеві вибори, заплановані на 23 грудня, наразі неможливо через введення воєнного стану.

Про це інформує «pravda».

Про це він сказав на ІІІ Форумі місцевого самоврядування 5 грудня.

«Ми усі спільно є в одній позиції, що було би правильно, якби вибори пройшли незалежно від введення воєнного стану. Але… ми провели детальні консультації з Центральною виборчою комісією, комітетом Верховної Ради, юридичним відділом ВР і дійшли до спільного розуміння, що на сьогодні це (провести вибори – ред.) неможливо вже зробити, бо процес проведення виборів уже був перерваний, і він не може вернутися в ту ж точку, він має починатися спочатку», – сказав Парубій.

Він висловив сподівання, що не буде «ніяких труднощів і проблем», щоб ЦВК по завершенню воєнного стану знову розпочала виборчий процес.

«І в найближчий період вибори у цих 10 областях, де був введений воєнний стан, будуть оголошені і проведені у відкритий і демократичний спосіб», – підсумував Парубій.

У свою чергу президент Петро Порошенко запевняє, що місцеві вибори 23 грудня можна провести.

«Маємо об’єктивно всі передумови для спокійного проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах, так само як для підготовки до офіційного старту президентських виборів», – сказав Порошенко на Форумі місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко «потролив» росЗМІ: «Солі в Україні вистачить на 2,5 тисячі років воєнного стану»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему