5 Грудня 2018
Новини

«Агенти Кремля в рясах»: СБУ, обшукуючи УПЦ МП, знайшли брошури з пропагандою (фото)

«Агенти Кремля в рясах»: СБУ, обшукуючи УПЦ МП, знайшли брошури з пропагандою (фото)

Проводячи обшуки у приміщеннях української православної церкви Московського патріархату, «есбеушники» викрили мережу розповсюдження матеріалів, які розпалюють релігійну ворожнечу. Про це в середу, 5 грудня, повідомила прес-служба силового відомства. Пише видання «Патріоти України».

За даними Служби безпеки, спецпризначенці за останніх кілька днів обшукали низку адміністративних приміщень, належних УПЦ МП, а також приватних будівель, де проживають сановиті представники цієї конфесії. 

«За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі», – повідомили у відомстві.

Зокрема, за дві доби правоохоронці вилучили 75 примірників брошури «Українська православна церква: Відносини із державою. Ставлення до АТО та церковного розколу. Питання і відповіді».

Фахівці Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз дійшли висновку, що це видання «містить пропаганду релігійної нетерпимості… ображає почуття громадян… у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть».

Нагадаємо, з перших чисел грудня СБУ та прокуратура здійснюють обшуки у будівлях, які належать єпархіям УПЦ МП. Силовики «перетрушують» маєтки сановитих священнослужителів, що підпорядковуються Москві. Зокрема, спецпризначенці провели вісім санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі та Коростені. Так, 30 листопада «есбеушники» з обшуком навідали розкішний маєток предстоятеля Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя).

Як зазначають у Службі безпеки, слідчі дії проводяться у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, розпалювання міжконфесійної ворожнечі).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, Фото
В тему

Останні матеріали