4 Грудня 2018
Новини

4 грудня: кого привітати з днем ангела

4 грудня: кого привітати з днем ангела

4 грудня відзначають іменини Ада і Варвара.

Чим особливі «винуватці свята» з таким іменем? Трошки про їхні секрети…

АДА

Ім’я Ада має різні версії походження. За першою версією, ім’я Ада – це давньоєврейське ім’я, форма імені Адена, яке означає «прикраса». У Старому завіті це ім’я носила дружина Ламеха, нащадка Каїна, і дружина Ісава. Цікаво що Ада – це друге жіноче ім’я, що згадується після Єви в Біблії. Це наводить на версію про те, що Ада – жіноча форма імені Адам.

У імені Ада спостерігається невелике зростання популярності в Сполучених Штатах Америки в останні роки. У проміжку між 1880 і 1912 роками ім’я Ада було серед 100 кращих імен для дівчаток в Сполучених Штатах Америки і залишалося в Топ 1000 імен для дівчаток до 1985 року.

У дитинстві Ада проявляє себе неспокійною дитиною. Вона не раз змушує понервувати батьків і вихователів. Дівчинка часто проявляє свою запальність і впертість. У школі Ада добре вчиться. Їй легко даються всі предмети. З батьками у Ади не завжди хороші відносини. Для цієї дівчини притаманні риси чоловічого характеру. При цьому вона дуже смілива, працьовита і цілеспрямована. Хлопці та чоловіки часто звертають на неї увагу. Такій дівчині легше дається дружба з чоловіками. У відносинах вона досить темперамента і жіночна. Намагається знайти собі партнера близького по духу. Чоловік повинен бути старший за неї. До однолітків вона досить швидко втрачає інтерес. Незважаючи на свою привабливість, заміж вона виходить нешвидко. Її перший шлюб часто виявляється невдалим. У Ади, народженої взимку, першою дитиною найчастіше стає дівчинка. У чоловікові вона повинна бачити терплячого партнера, наставника, готового допомогти реалізувати всі її задуми. Жінка з ім’ям Ада не захоплюється домашнім господарством. Приготування їжі та прибирання не для неї. Ада прагне до духовного розвитку. Вона із задоволенням відвідує театр. Вона чуттєва і пластична. Ада нерідко виділяється екстравагантним одягом. Вона вважає за краще блискучу біжутерію і яскраві кольори в нарядах. За своєю сутністю Ада не домашня людина. Її набагато більше приваблюють поїздки і нові враження. Їй подобається відчувати себе лідером.

ВАРВАРА

Ім’я Варвара має кілька версій походження. За найпоширенішою версією, ім’я Варвара давньоримського або давньогрецького походження. Спочатку «цивілізованим» римлянам здавалося, що іноземці кажуть «вар–вар» – щось незрозуміле. Потім, коли Римська імперія розрослася і в Рим стали приїжджати вихідці з колоній, їх стали так і називати – Варварус. В Європу ім’я прийшло від римлян і греків. За наступною версією, ім’я Варвара має індоєвропейське походження, в цьому імені двічі повторюється корінь «вар», який означає «захист». Тому дане ім’я перекладають як «подвійний захист».

За зовнішнім спокоєм, розсудливістю і замкнутістю Варвари часто ховаються справжні шекспірівські пристрасті. Цій жінці притаманні боязкість і нерішучість, вона володіє приголомшливим терпінням. Характер Варвари містить одночасно і непохитність, і мрійливість. З одного боку, це владна, злопам’ятна і самовпевнена жінка, з іншого боку – вона постійно витає в хмарах, мріючи про принців, замки і прийоми.

Варвара – скромна, терпляча і дуже працьовита. Варвара має прекрасний смак, тому їй підійдуть професії художника або манекенниці. Крім того, вона може спробувати себе в програмуванні, педагогіці, медицині, торгівлі. Єдине, що не стане робити Варвара, так це вставати рано вранці і відправлятися на роботу на завод. Варварі потрібно мати цікаву справу.

У любовних відносинах Варвара проявляє нерішучість. Саме притаманна Варварі терплячість грає ключову роль в збереженні шлюбу. Ця жінка – чудова господиня, в її оселі чисто і комфортно, вона із задоволенням приймає гостей у себе вдома. Взагалі ж, Варя – домувальниця, вечірки за участю малознайомих людей вона вважає за краще замінювати на вечерею в колі близьких людей. Може бути, саме тому Варвара виходить заміж пізніше за своїх подруг і не завжди знаходить в шлюбі довгоочікуване щастя. У сімейному житті Варвара постає жінкою–квіткою, жінкою–дитиною, яка зводить з розуму кожного свого шанувальника. Проте, партнером цієї жінки стане чоловік–батько, який буде терпіти всі її витівки. Варвара вміє подобатися чоловікам, вона вміло одягається завдяки своєму відмінному художнього смаку. Варвара товариська, любить поговорити і з задоволення плете інтриги. Варвара схильна використовувати оточуючих, особливо кавалерів, в досягненні власних цілей. Часто неправильне виховання може зробити Варвару егоїстичною, тоді за її стриманістю буде ховатися холодний розважливий розум. Якщо ж Варвара навчиться розкриватися і долати свою боязкість, то з неї вийде душевна і чуйна жінка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему