30 Листопада 2018
Новини

На україно-угорському кордоні виросло «кладовище» покинутих «євроблях» (фото)

На україно-угорському кордоні виросло «кладовище» покинутих «євроблях» (фото)

Тутешні жителі потроху розтягують на запчастини машини на «єврономерах», залишені власниками на узбіччях.

На українсько-угорському кордоні, з боку Угорщини, утворилося звалище автомобілів на іноземній реєстрації, покинутих власниками напризволяще. Пише закарпатське видання «Мукачево.нет». За даними ресурсу, «кладовище євроблях» накопичилося поруч із контрольно-пропускним пунктом «Лужанка – Берегшурань». На фото, зроблених журналістами, – десятки автомобілів на польських і угорських номерах, зрідка – на німецьких, залишені обабіч дороги або просто в полі. Окремі «бляхи» вже розграбовані тутешніми мародерами.

євробляхи

покинуті автомобілі

За словами аборигенів, автомобілі біля КПП покидали й раніше, але останнім часом таких авто-«залишенців» різко побільшало. Наразі тут близько сотні транспортних засобів – від малолітражок до мікроавтобусів. На окремих видимі сліди втручання злодіїв – розбиті вікна, зняті колеса, вирвані з «м’ясом» панелі приладів тощо.

машини на єврономерах

«Машини біля кафе Hatar (з угорської – «кордон») або просто у полі водії залишають давно. Зазвичай на кілька днів. Наприклад, якщо з документами не все гаразд. Але деякі, бачу, стоять роками. Їх і розбирають на запчастини. Хто це робить, невідомо – можливо, місцеві. Хоча й дивно, адже поруч будівля прикордонної поліції, все проглядається камерами. Але стоянка нелегальна, тож ніхто не слідкує», – розказує перевізник із Берегова Іштван, котрий перетинай кордон чи не кожного дня.

кладовище євроблях

Очевидно, що поява такої стоянки автомобілів-«привидів» пов’язана з новими законами, які ліквідували можливість для українців завозити авто на єврономерах, так звані «євробляхи», у режимі транзиту.

українсько-російський кордон

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Фото
В тему