29 Листопада 2018
Новини

Крим наш: жителі півострова збирають допомогу для українських моряків

Крим наш: жителі півострова збирають допомогу для українських моряків

Кримчани активно беруть участь в кампанії на підтримку українських полонених моряків, незаконно затриманих російськими прикордонниками в Керченській протоці.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль.

Акцію зі збору товарів першої необхідності і продуктів Джеляль анонсував 28 листопада. Всього за добу, окрім продуктів, небайдужі люди передали для затриманих українців близько 140 тисяч рублів (близько 59 тисяч гривень).

«Ввечері я звернувся до всіх охочих трошки зупинитися, тому що передачі в СІЗО мають свою специфіку. Там є умови: в якій упаковці, що можна передавати, якої якості, і так далі. Тому ми сьогодні розберемося... Вже досить зібраних у Криму коштів, щоб завтра зробити перші передачі найголовнішого, необхідного, всім хлопцям, крім трьох, які перебувають у Керчі. Але вони перебувають у кращих умовах, тому що це все-таки лікарня», – розповів активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На судилищі в Криму капітан захопленого буксира попросив перекладача з російської

Волонтерство

Він додав, що коли стало відомо про затримання українських моряків, з'ясувалося, що їм не дали забрати з кораблів особисті речі, і багато людей почали говорити про необхідність допомогти затриманим. Гроші перераховували на карту і передавали в руки, багато хто приносив продукти харчування, предмети особистої гігієни, речі.

Активісти зв'язались із представниками СІЗО, аби з'ясувати, які саме продукти можна та треба проносити на територію слідчого ізолятора.

Речі, які не можна передавати у СІЗО віддадуть родинам українських політв'язнів.

Волонтери

Волонтери кажуть, що тепер необхідні люди, які будуть стояти в чергах під СІЗО, адже це займає дуже багато часу.

На материковій частині України про збір коштів на допомогу морякам оголосив журналіст, кримчанин Осман Пашаєв. За його словами, менш, ніж за добу, вдалося зібрати 324 тисячі 700 гривень і 100 доларів. Всього гроші перерахували 857 осіб.

Тим часом розчулені українці пишуть коментарі подяки небайдужим людям, повідомляє «inforesist».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тато наймолодшого моряка, захопленого і пораненого ФСБешниками: «Я пишаюся сином» 

Волонтери

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему