28 Листопада 2018
Новини

Американці передали волинським діткам дороговартісні медичні матеріали (фото)

Американці передали волинським діткам дороговартісні медичні матеріали (фото)

Другу партію благодійної допомоги від Українсько-американської культурної асоціації отримало Волинське обласне територіальне медичне об'єднання. А це – високоякісні дороговартісні матеріали, за допомогою яких якість надання медичних послуг значно підвищується. Усього – 53 ящики.

Як розповідає генеральний директор ВОДТМО Сергій Ляшенко, зазвичай, придбання таких матеріалів лягає на плечі батькам, однак не всі мають таку фінансову можливість.

В основному це високотехнологічні, високоякісні медичні матеріали - медичні розхідники, як ми їх називаємо. У США є спеціальна сертифікована компанія – «Медікал Тімс інтернешнл», яка проводить аудит, вивчає ситуацію, контролює якість надходжень, терміни зберігання. Все приходить абсолютно новим. Є речі, які нам трішки не за призначенням, але вони потрібні нашим колегам з інших лікарень, приміром, з тубдиспансеру, міської та обласної лікарень, онкодиспансеру. То ми це між ними розподіляємо, аби все йшло на користь пацієнтам, - каже Сергій Ляшенко.

Сергій Ляшенко

Власне, налагоджує співпрацю з американцями, аби допомога потрапила саме для потреб дітей Волині, виконує директор обласного благодійного фонду «Серце в долонях» Олександр Кізім.

Дуже багато витратилося часу на те, аби почати співпрацю з американцями. Вони не так просто будь кому допомагають, бо вже обпеклися з нашими українцями. Чотири роки тому, коли вони передавали благодійну допомогу на АТО, потім виявилося, що її просто наші продавали через мережу Інтернет. Американці таких речей не розуміють і таким чином просто формують про нас свою думку, - говорить Олесандр Кізім.

Сергій Ляшенко фото 1

Оксана Діденчук – медична сестра пункту зберігання лікарських засобів каже, усіх забезпечити безкоштовними медичними матеріалами не зможуть, об’єми благодійної допомоги не на стільки великі, щоб перекрити потреби усіх. Тому, переваги надаватимуться тим, хто має скрутне матеріальне становище, – себто малозабезпеченим, діткам з дитбудинків, багатодітним сім'ям.

Цього разу ми отримали шовний матеріал – якісний і дороговартісний, урологічні катетери, пробірки для забору аналізів, багато катетерів типу «метелик», ендотрахеальних трубок для недоношених діток, бактерицидні лейкопластирі, одноразові халати і рукавиці, новий дезінфікуючий засіб для обробки ран з активним йодом, комплектуючі до апаратури, дренажі. Також прийшли набори для обробки ротової порожнини. Це для тих пацієнтів, які у дуже важкому стані знаходяться у відділенні анестезіології. Що стосується повідон-йоду, то 100 мілілітрів такого розчину коштує більше 200 гривень. Коли до нас поступають дітки з важкими опіками, то на одну дитину потрібно літрів 5. Уявіть, які то кошти, - розповідає медсестра.

Медсестра ВОДТМО

Власне, перша партія такої допомоги – 29 ящиків, надійшла в дитячу лікарню цієї весни, цього разу заклад отримав  – 53 таких ящики. Планується, що вже з наступного року ці поставки будуть у більших об’ємах .

До лікарні, такої як наша, медична реформа прийде аж в 2020 році. Зараз вона прийшла в поліклініки, наступного року прийде в центральні районні лікарні. А нам будь якими силами потрібно протриматися до 2020 року. А ця благодійна допомога для нас є просто колосальною, бо ми кожного ранку сушимо голову над тим, як забезпечити пацієнтів усім необхідним. А чим наші діти гірші? Вони також заслуговують на європейський рівень надання медичної допомоги і повірте, наші спеціалісти теж нічим не гірші. Просто завжди все впирається у брак коштів. Поруч нас – Польща. Там всі витрати пацієнтам покриває держава. Пологи, лікування, - всі ці витрати на свої плечі взяла держава. А у нас все навпаки. Тому, низькій уклін від нас україно-американській культурній асоціації міста Портланд і організації «Медікал Тімс інтернешнл», - завершує Сергій Ляшенко.

Медикаменти

Медикаменти фото 1

Медикаменти фото 2

Медикаменти фото 3

Медикаменти фото 4

Медикаменти фото 5

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему

Останні матеріали