28 Листопада 2018
Новини

Армією Словенії керуватиме жінка

Армією Словенії керуватиме жінка

Словенія стала першою країною НАТО, де жінка очолила Генштаб армії. Генерал-майор Аленка Ерменц вже сьогодні приступила до виконання своїх обов'язків.

Майбутня генералка народилася 1963 року. Генерал-майор Ерменц закінчила Королівський коледж оборонних досліджень у Лондоні та отримала ступінь магістра з міжнародних відносин у Королівському коледжі в Лондоні.

Почала службу у збройних силах Словенії 1991 року. Саме тоді країна оголосила незалежність і залишила склад Югославії. У 2006 році пані Ерменц стала першою жінкою, яка очолила батальйон у словенській армії, а до останнього призначення вона була заступником начальника Генштабу армії. У листопаді 2018 року вона отримала звання генерал-майора. Попередній глава Генштабу пішов з посади за рішенням керівництва країни.

Вона замінить на посаді генерал-полковника Алана Гедера, який перебуває на посаді з лютого. Попередній глава Генштабу пішов з посади за рішенням керівництва країни. Зараз пані Ерменц 55 років.

Аленка Ерменц

Президент Словенії Борут Пахор висловив сподівання, що Аленка Ерменц покращить показники діяльності армії.

«Глобальна тенденція погіршення ситуації в галузі безпеки продовжується, і навіть якщо Словенія безпосередньо не має військової загрози, вона має досить швидко посилити свою військову безпеку», – наголосив він у заяві, опублікованій його адміністрацією.

До слова, цього року бригада словенських військ не пройшла перевірку бойової готовності в рамках НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляків налякали тривожні смс про воєнний стан в Україні

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика
В тему