28 Листопада 2018
Новини

Полки зенітниць і ескадрильї «нічних відьом»: українок призиватимуть у військо нарівні з чоловіками

Полки зенітниць і ескадрильї «нічних відьом»: українок призиватимуть у військо нарівні з чоловіками

Після ескалації конфлікту з Росією та введення воєнного стану Генеральний штаб ЗСУ заявив: українських жінок будуть призивати на військову службу нарівні із чоловіками. : Про це в ході брифінгу повідомив начальник Гоовуправління персоналом – заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко. Пише видання «Цензор.нет».

За словами військового чиновника, під час призову офіцерів запасу з числа випускників військових кафедр вітчизняних вишів, який здійснюватиметься за наказом міністра оборони України, громадян чоловічої і жіночої статі залучатимуть до служби на рівних умовах.

«Усіх – чоловіків і жінок – будуть призивати на рівних умовах. Хочу зазначити, що жінки довели свою здатність виконувати завдання, в тому числі в районах проведення АТО, не гірше за чоловіків. Ми пишаємося такими жінками. Тому жінки будуть також залучатися до служби певним порядком», – сказав Артеменко, відповідаючи на питання працівників ЗМІ.

Відзначимо, що, за даними Головного управління персоналу ГШ ЗС України, станом на кінець травня 2017 року в ЗСУ служать понад 23 000 військових-жінок, зокрема 3,2 тисячі жінок-офіцерів.

Нагадаємо також, що змінами до наказу Міноборони 27.05.2014 № 337 визначено перелік військових облікових спеціальностей і штатних посад, на які дозволяють призначати військовослужбовців-жінок: стрільці, снайперки, розвідниці, кулеметниці, гранатометниці, механіки-водії, інструкторки із тактичної медицини, навідниці, зенітниці, техніки, командирки відділень, командирки бойових машин та інші спеціальності.

На початку року Генераьний штаб Збройних сил України анонсував запровадження призову офіцерів запасу у віці до 43 років, які закінчили військові кафедри, на військову службу за призовом терміном на 18 місяців. Військкоматами на місцях вже запущено процес виклику офіцерів (а також офіцерок) запасу для проходження медкомісій і оформлення документів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему