28 Листопада 2018
Новини

Ще троє українських моряків опинилися за гратами в Криму

Ще троє українських моряків опинилися за гратами в Криму

Суд санкціонував арешт громадян України до 25 січня 2019 року. Таким чином, наразі заарештовано 15 українських моряків.

Українських військовослужбовців підозрюють в незаконному перетині державного кордону Росії.

Керченський міський суд у вівторок, 27 листопада, заарештував на два місяці трьох українських моряків, які були поранені під час захоплення суден в Керченській протоці. Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на прес-службу суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада схвалила введення воєнного стану в Україні

Зазначається, що серед заарештованих Андрій Артеменко, Андрій Ейдер і Василь Сорока. До судового засідання вони перебували в лікарні.

Нагадаємо, трохи раніше суд в Сімферополі заарештував на два місяці 12 українських моряків з затриманих суден. Запобіжний захід стосовно ще дев'яти повинен бути обраний сьогодні, 28 листопада.

При цьому, міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі 1+1 заявив, що українські моряки, яких затримали в Росії, є військовополоненими і суду за визначенням не підлягають. 

Він також зазначив, що зараз важливо захистити їх хоча б на найближчі дні. Для цього ведуться переговори з Червоним Хрестом.

Нагадаємо, 25 листопада спецназ РФ захопив три українських кораблі біля Керченської протоки. В результаті атаки було поранено шістьох українських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Прекрасно себе почувають»: у Росії прокоментували стан українських моряків

ФСБ Росії звинуватила українську сторону в "небезпечних маневрах" під час заходу в "закриту акваторію територіального моря РФ".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему