27 Листопада 2018
Новини

Вітаємо «переможця»: за новими правилами розмитнили першу «євробляху»

Вітаємо «переможця»: за новими правилами розмитнили першу «євробляху»

Після кількох днів мітингів та блокади кордону, в Україні нарешті розмитнили перший автомобіль на європейських номерах за новими умовами, які вступили в силу 25 листопада. «Щасливчиком» став Renault Laguna 2004 року випуску з німецькою реєстрацією.

Новому володарю залізного коня розмитнення вартувало 49,3 тис. грн. – повідомляють прес-служба Державної фіскальної служби України.

«Чернівецька митниця ДФС оформила перший транспортний засіб на "єврономерах" за новими пільговими умовами. Громадянин України розмитнив свій легковий автомобіль з дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецькою реєстрацією, сплативши до державного бюджету понад 49,3 тис. грн», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Митники зазначили, що мито (10%) склало 4,6 тис. грн, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) – 28,765 тис. грн та ПДВ (20%) – 15,957 тис. грн.

Виходячи з вартості мита можна підрахувати, що сам автомобіль обійшовся покупцеві в 46 тис. грн, тобто приблизно 1,6 тис. доларів, – пише «autocentre».

Також володар вже в минулому нерозмитненого авто заплатив штраф у розмірі 8500 грн (отже, його авто було ввезено з порушенням митного законодавства).

У «Укрінформ» підкреслили, що протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності законом базова ставка акцизного податку розраховується зі знижкою в розмірі 50% із застосуванням коефіцієнтів залежно від об'єму двигуна та віку ТЗ. У випадку з Renault Laguna своєчасне розмитнення дозволило його власникові заощадити 34,5 тис грн – через три місяці митне оформлення даного авто коштувало б резиденту 83,8 тис грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести «євробляхерів» продовжуються: назвали, які КПП на кордоні залишаються заблокованими (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему