27 Листопада 2018
Новини

Гучна заява від СБУ: на захопленому Росією кораблі були співробітники контррозвідки

Гучна заява від СБУ: на захопленому Росією кораблі були співробітники контррозвідки

Відомо, що один із співробітників СБУ отримав важке поранення.

Під час засідання Радбезу ООН Росія заявила про перебування на борту одного із затриманих кораблів ВМС ЗСУ 2-х співробітників Служби Безпеки України.

Голова СБУ Василь Грицак підтвердив інформацію щодо перебування двох співробітників військової контррозвідки відомства на борту кораблів ВМС України, які атакували та захопили російські військові у Керченській протоці.

Про це повідомляє прес-служба СБУ. Офіцери української спецслужби виконували службові завдання з контрозвідувального забезпечення підрозділу ВМС України, як це передбачено статтею 12 Закону України «Про Службу безпеки України».

При цьому у відомстві зазначили, що подібна практика існує і в російських органах контррозвідки, тому в цьому немає нічого дивного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада схвалила введення воєнного стану в Україні

В СБУ також додали, що один з їхніх співробітників під час нападу отримав важке поранення, а один із російських штурмовиків РФ використав проти українських катерів дві бойові некеровані ракети.

У відомстві зауважили, що в межах компетенції вживають усі необхідні заходи для звільнення українських бранців та їх повернення до своїх родин.

Водночас СБУ вимагає від керівництва російських спецслужб припинити психологічний і фізичний тиск на українських військовослужбовців задля інформаційного виправдання акту зухвалої агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські моряки дають неправдиві свідчення, бо їхнім рідним можуть погрожувати (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему