26 Листопада 2018
Новини

Кабельне ТБ може помітно подорожчати з 1 січня

Кабельне ТБ може помітно подорожчати з 1 січня

З початком нового року в Україні значно подорожчають послуги практично всіх платних телевізійних сервісів: кабельного телебачення, IPTV, телебачення інших технологій.

Абонентська плата може зрости на 15 – 40% залежно від регіональних особливостей, набору телевізійних каналів, різних економічних показників діяльності провайдерів.

За І півріччя 2018 року середня вартість послуг на одного абонента кабельного телебачення, в тому числі цифрового, в Україні вже становить близько 72 грн. Однак тарифи продовжують зростати через істотне підвищення плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, необхідність збільшення заробітної плати працівникам, плати за електроенергію тощо.

Мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами можуть становити приблизно 56 – 70 грн, залежно від регіону. Але це не межа здорожчання, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів для того, щоб зацікавити абонента і створити додаткову цінність телевізійної послуги порівняно з безкоштовною ефірною цифрою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали