26 Листопада 2018
Новини

Про можливість великої війни з РФ – Бутусов

Про можливість великої війни з РФ – Бутусов

Український журналіст,  головний редактор сайту Цензор.НЕТ Юрій Бутусов відповів  на кілька важливих питань щодо воєнного стану.

Чи введуть в Україні військовий стан?

Думаю, що ні, адже воєнний стан передбачає скасування виборів, і обмеження прав місцевого самоврядування.  Однак Верховна Рада може  внести зміни до Конституції, і як результат вибори не  будуть скасовувати через  військовий стан. Я думаю, що введення військового стану  ймовірно, якщо Рада збереже вибори і діючу систему управління.

Чи буде Росія намагатися захопити Україну повністю?

Ми не по зубам Кремлю, насправді Росія не має достатньо  сил для захоплення України. Завдяки ветеранам АТО 2014-2015 років за якістю бійців наземні сили РФ нам поступаються. І Путін чудово розуміє, що захопити Україну в наземної війни шансів у нього немає.

Чи будуть нові провокації зі сторони РФ та якими будуть наші відповіді?

Провокації будуть однозначно. А ось наші відповіді будуть дипломатичними. Оперативний резерв буде виконувати маневри, а силові структури будуть виконувати роботу більше запланованої.

Чому Путін здійснив напад?

Російські морські піхотинці  спрямовані продовжувати війну, яка  наноситиме економічні втрати України. Їхне завдання -  дестабілізувати державу таким чином, щоб уникнути подальшого витка санкцій. На морі контролювати порушення ОБСЄ не може, бо там їх немає . І противник відчуває безкарність.

Чи повинна була бути спрямована допомога українським морякам?

Так. На допомогу кораблям, що  зазнали переслідувань російськими судами, могли вислати бойові літаки. Невідомо,  чи тоді б відбувся повітряний бій , проте літаки ніхто б в полон не захопив над міжнародними водами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні сили України - у повній бойовій готовності 

военний стан в Україні

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему