25 Листопада 2018
Новини

Завод нардепа від БПП виготовляє несправну зброю для українського війська

Завод нардепа від БПП виготовляє несправну зброю для українського війська

Нардепа від БПП викрили на співпраці з РФ та виготовленні несправної техніки для українського війська.

Так, «Старокраматорський машинобудівний завод», акціонером якого є народний депутат від Блоку Петра Порошенка Максим Єфімов, співпрацює з Росією та постачає українському війську більшість комплектуючих для «Молотів» (стволи, горизонтальні та підйомні механізмами, козелки), на несправність яких переважно скаржаться Захисники України.

Про це пише «vgolos» посилаючись на матеріал «Громадського».

Журналісти розповідають, що крім співробітництва із Міністерством оборони України завод виконував та продовжує виконувати замовлення Росії.

«Старокраматорський машинобудівний завод» має свідоцтво співробітництва із компанією «Машинвестхолдинг», офіс якої розташований у Москві. Очолює її російський бізнесмен Михайло Каюков.

На сайті компанії зазначено, що вона шукає замовників для «СКМЗ» у Росії, та пропонує для них транспортно-розвантажувальне, коксохімічне, обладнання, устаткування загальнопромислового призначення, вузли та деталі коксових машин, які виробляє Старокраматорський машинобудівний завод. Один із акціонерів українського заводу, депутат від Блоку Петра Порошенка Максим Єфімов не вважає це проблемою.

«Сьогодні в Краматорську, що не крути, хочемо ми цього чи ні, але всі машинобудівні підприємства працюють з Росією. Спочатку був ринок і переключитися з одного ринку на інший неможливо миттєво», – зазначив депутат.

«Машинвестхолдинг» є офіційним представником у Росії ще однієї краматорської компанії – «Енергомашспецсталь». Згідно з реєстром юридичних осіб до 2016-го нею керував Максим Єфімов. Зараз він – її президент. Керівні посади в «Енергомашспецсталі» обіймають співвласник «Старокраматорського машинобудівного заводу» Сергій Близнюк – син колишнього губернатора Донецької області Анатолія Близнюка, та Людмила Ульященко, яка була співвласницею СКМЗ  до 2016 року. Кінцевим бенефіціаром «Енергомашспецсталі» є кіпрська EMSS Holdings Limited. Вона частково належить російській корпорації «Росатом», яка за даними РНБО не підпадає під українські санкції.

У 2015 році «Енергомашспецсталь» виготовила два фундаменти під головні двигуни російського малого ракетного корабля, який використовує військово-морський флот Російської федерації.

Та – звернулася у СБУ із проханням дозволити їх переправити в Росію. СБУ відповіла: «ні». І – на цьому зупинилася.

Кримінальне провадження Донецьке управління СБУ відкрило тільки після того, як «Енергомашспецсталь» замінила замовника з російської компанії на празьку – «Cilso International s.r.o». У провадженні йшлося про те що «Енергомашспецсталь» внесла завідомо неправдиву інформацію у документацію. Але невдовзі провадження закрили.

Президент ЕМСС та співвласник СКМЗ Максим Єфімов заявив, що не знав про цей інцидент, а наразі ніяких проблем з СБУ підприємство не має.

Нагадаємо, українські міномети «Молот» використовують з 2016 року. Дев’ять із них вибухнуло. 13 військовослужбовців загинули, більше 30 отримали важкі поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БДСМ у Верховній Раді: під час прийняття бюджету нардеп Денисенко любувався порно (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему