25 Листопада 2018
Новини

Сирійське місто обстріляли снарядами з хлором

Сирійське місто обстріляли снарядами з хлором

Сирійське місто Алеппо обстріляли снарядами, начиненими отруйним газом, внаслідок чого постраждали 107 мирних жителів. Про повідомило сирійське державне агентство новин САНУ.

Обстрілу зазнали північно-західні райони міста, які прилеглі до лінії фронту, більшість снарядів впали в районі вулиці аль-Ніл у кварталі Ель-Халидия. Люди в зоні ураження почали масово задихатися, їх звозять до лікарень, де їм надають медичну допомогу. Серед постраждалих багато дітей.

У Міноборони Росії уточнюють, що в результаті хімічної атаки постраждали 46 людей, в тому числі 8 дітей. Російські військові хіміки прибули в Алеппо для допомоги постраждалим.

Ступінь складності поранень людей, які звернулися за допомогою, оцінюють як легкі і середні. При цьому деякі потребують інтенсивної терапії, зауважує агентство.

Під час перевірки ходу лікування постраждалих губернатор Алеппо Хусейн Діабі заявив, що «цей терористичний напад ще раз підтверджує, що терористичні організації володіють токсичними газами, і закликав міжнародне співтовариство виконувати свої зобов'язання перед цивільними особами, особливо дітьми, людьми похилого віку та жінками».

Офіційні сирійські власті, лояльні до президента Башара Асада, повідомляють, що по Алеппо били зі 120-міліметрових мінометів. Провину за обстріл там покладають на бойовиків угрупування «Хайат Тахрір Аш-Шам» (колишня «Джебхат ан-Нусра»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На паливному «Майдані» у Франції проти демонстрантів застосували сльозогінний газ і водяні гармати (фото, відео) 

Сирія

Сирія

Сирія хлор

Сирія хлор

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему