24 Листопада 2018
Новини

Бюджет-2019: скільки коштуватиме долар та на що піднімуться ціни

Бюджет-2019: скільки коштуватиме долар  та на що піднімуться ціни

Для українців прийнятий на 2019 рік бюджет передбачає зростання цін на 7,4%. Відсоток тільки на перший погляд здається невисоким, адже мінімальна зарплата  залишиться нижчою за прожитковий мінімум. А значить, кожен українець може жити за межею бідності.

29,4 грн/$ -  саме такий курс заклали в бюджет, проте, як свідчить практика минулих років, реальна ціна валюти може піти різко вгору, так і трішки знизитись.

Любителям цигарок також буде непереливки.  Адже в середньому пачка цигарок подорожчає на 3,5 грн у 2019-му: до подорожчання акцизів на 20% додали ще й 9%-ий рівень інфляції.

У січні 2019-го збільшиться і мінімалка, усього раз на рік - до 4173 грн. Проте, якщо зважати на підрахунки Міністерства соціальної політики, які свідчать, що прожитковий мінімум на одного працездатного українця становить 4200 грн, значить, ті, хто працює за мінімальну зарплату, а таких багато по Україні, залишаться за межею бідності.

Невтішна ситуація і з пенсіонерами. При прожитковому мінімумі  для непрацездатного - 2766 грн., мінімальна пенсія до кінця наступного року становитиме всього 1638 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему