23 Листопада 2018
Новини

В Мінсоцполітики розтовкмачили: для отримання субсидії виписувати домочадців із житла не треба

В Мінсоцполітики розтовкмачили: для отримання субсидії виписувати домочадців із житла не треба

Щоб отримати субсидію, не потрібно виписувати членів сім’ї із житла: профільний міністр роз’яснив усі нюанси.

Власникам житла, які претендують на субсидію, для того щоб отримати допомогу від держави, не потрібно виписувати із будинків та квартир членів сім’ї, які тимчасово тут не проживають (працюють чи вчаться за кордоном, у відрядженні, на заробітках тощо). Це в ефірі телеканалу «112 Україна» пояснив глава Міністерства соціальної політики Андрій Рева, пише «Галіція Ньюз».

«У випадках, коли хтось із членів домогосподарства зареєстрований за місцем проживання, але перебуває за кордоном, береться довідка з країни-проживання, що він там працює офіційно і платить внески до Пенсійного фонду тієї країни, ми беремо до уваги цю довідку і тоді призначаємо субсидію. Якщо вчиться – не потрібно, там дається довідка про те, що людина вчиться. Якщо людина вчиться або у відрядженні – це виняток, при яких навіть без довідки ми можемо призначити субсидію», – зазначив урядовець.

За словами міністра, отримати право на субсидію можна і в тих нерідкісних випадках, коли член сім’ї, зареєстрований у помешканні, перебуває за кордоном нелегально. Скажімо, виїхав на заробітки.

«Якщо людина працює нелегально, тоді вона має заплатити тут ЄСВ за 3 місяці, це близько 2400 грн, і після цього отримати право домогосподарства на субсидію», – виклав порядок дій міністр.

«Якщо члени домогосподарства проживають за іншою адресою в нашій країні, то комісія може прийняти рішення і виключити зі складу домогосподарства. Якщо людина зареєстрована, але проживає за кордоном, то варіантів два, про які я вже говорив», – підсумував Андрій Рева.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему