22 Листопада 2018
Новини

Нонсенс у Держбюджеті-2019: на штампування президентських «медальок» – 20 мільйонів, а на житло для молоді – 6

Нонсенс у Держбюджеті-2019: на штампування президентських «медальок» – 20 мільйонів, а на житло для молоді – 6

В скерованому сьогодні, 22 листопада, до парламенту для розгляду в другому читанні проекті державного бюджету на 2019 рік трапляються алогічні речі. Для прикладу – лишень одна з них. Так, головним фінансовим документом  пропонується виділити на наступний рік для потреб Адміністрації Президента Петра Порошенка близько 20 мільйонів гривень для виготовлення президентських нагород. В той же час на підтримку програми молодіжного кредитування житла в головному кошторисі країни хочуть закласти на 2019-й якихось неповних сім мільйонів.

Так, відповідно до додатку до проекту державного бюджету на 2019 рік, розміщеного на офіційному сайті Верховної Ради України, на статтю видатків «Виготовлення державних нагород та пам’ятних знаків дя Адміністрації Президента України» заплановано 20 572 800 млн грн. А на фінансову підтримку Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву – 6 850 000. 

То що важливіше в соціальному плані для країни – щоб «штампувалися» президентські відзнаки і нагороди: медалі, іменні годинники тощо, чи щоб молоді сім’ї могли на спеціальних умовах придбати в кредит житло? І скільки вийде їх, тих квартир ,на 6,8 мільйона гривень?

Загалом у проекті Бюджету-2019 такому, яким він є зараз, бачимо суттєвє скорочення видатків на соціальні статті – освіту, медицину, соцзахист, тоді як ним збільшуються суми на утримання правоохоронців, зокрема МВС. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему