22 Листопада 2018
Новини

Ще тиждень - і українські пенсіонери стануть багатшими: в Кабміні уточнили, на скільки

Ще тиждень - і українські пенсіонери стануть багатшими: в Кабміні уточнили, на скільки

Нагадаємо, з 1 грудня в Україні зросте розмір мінімальної пенсії. А тепер відомо, на скільки – на мізерних два долари. Отакий-от плювок в обличчя отримають пенсіонери від влади перед Новим роком...

В уряді уточнили, наскільки через тиждень виросте в Україні мінімальна пенсія. Як відомо, раніше було анонсоване підвищення пенсійних виплат. Їх зростання має відбутися вже 1 грудня. В Кабінеті Міністрів розкрили інтригу: з настанням зими українські пенсіонери отримуватимуть на 62 гривні більше. Ідеться в повідомленні, опублікованому Урядовим порталом.

З 1 грудня розмір мінімальної пенсії зросте на 62 гривні і становитиме 1497 гривень (наразі – 1435).

Як відомо, мінімальна пенсія прив’язана до прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність. А ця вартісна величина, згідно із Держбюджетом-2018, буде підвищена саме з 1 грудня.

«З першого грудня цього року прожитковий мінімум і мінімальний розмір пенсій зросте до 1497 гривень. Відповідний перерахунок буде здійснений також усім пенсіонерам, розмір пенсій яких залежить від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб», – сказав в ефірі телеканалу «Еспресо» віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Далі вкотре підвищать пенсії військовим пенсіонерам – з 1 січня.

«Уже другий рік поспіль будуть перераховуватися пенсії військовим пенсіонерам, а це понад півмільйона наших співгромадян», – повідомив Розенко.

А з 1 березня осучаснять пенсійні виплати для 10 мільйонів українців пенсійного віку.

«Для понад 10 мільйонів громадян з 1 березня 2019 року відбудеться осучаснення пенсій. Виплати зростуть приблизно на 12–17%. І це буде відбуватися вже щороку», – завірив високопоставлений урядовець.

Зазначимо, зі зростанням прожиткового мінімуму автоматично зростуть й інші державні виплати, допомоги та інші показники, прив’язані до цієї вартісної величини. Нагадаємо, наразі прожитковий мінімум для осіб, що втратили працездатність, в Україні становить 1435 грн. 

На фото – найвідоміша пенсіонерка Луцька Степанида Цвіт («Інстаграм»).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему