21 Листопада 2018
Новини

Новим главою Інтерполу мало не став росіянин: Україна залишається в організації

Новим главою Інтерполу мало не став росіянин: Україна залишається в організації

Виконуючий обов'язки президента Інтерполу Кім Чон Ян з Південної Кореї обраний новим главою цієї організації. Про це повідомляється на сайті Інтерполу в середу, 21 листопада.

За цими виборами пильно стежила українська сторона, оскільки одним з кандидатів на посаду президента Інтерполу був росіянин Олександр Прокопчук.

Зокрема, глава МВС України Арсен Аваков заявляв, що Київ розгляне питання про призупинення членства в організації, в разі обрання президентом Інтерполу представника Росії. У свою чергу в РФ заявили про тиск на виборах глави Інтерполу.

За інформацією відомства, вибори глави Інтерполу відбулися на Генасамблеї організації в Дубаї, яка триває з 18 по 21 листопада. У ній беруть участь близько тисячі високопоставлених співробітників правоохоронних органів з 180 країн світу.

Кім Чон Ян керуватиме Інтерполом протягом двох років.

Новий президент Інтерполу

Як відреагували в Україні на вибори нового глави Інтерполу

Глава МЗС України Арсен Аваков заявив про перемогу, коментуючи результати виборів глави Інтерполу.

"Президентом Інтерполу обрано представника Південної Кореї!!!!!! Кандидатура Росії відхилена. Ця битва виграна. Спасибі всім! Слава Україні!" - написав він у Twitter.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував МВС за роботу на саміті Інтерполу в Дубаї.

"Ну що ж, вибори до Інтерполу відпрацювали. Інтерпол в корейських руках, причому - в південнокорейських. Спасибі колегам з МВС, які працювали на сесії в Дубаї. Всі молодці! Більше на це не відволікаємося і працюємо далі", - написав він у Twitter.

Довідково:

Кім народився у Південній Кореї і є офіцером корейської поліції. У період З 2015 по 2018 роки Кім був призначений віце-президентом, який представляє Азію в виконавчому комітеті Інтерполу, а з осені 2018 року кореєць тимчасово виконував обов'язки Президента організації.

Кім обійшов за кількістю голосів віце-президента Інтерполу, 57-річного росіянина Олександра Прокопчука, кандидатура якого на пост президента викликала в світі шквал обурення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Відео
В тему