21 Листопада 2018
Новини

Скільки у Луцьку коштує не захворіти?

Скільки у Луцьку коштує не захворіти?

З настанням холодної пори року людей починають атакувати різні простудні захворювання, активізуються вірусні інфекції. До цього організм треба підготувати заздалегідь.

Аби захистити себе від бактерій і вірусів, потрібно найперше  - зміцнити свій імунітет. Тоді, навіть, якщо хвороба все ж підкралася, то вона проходить швидше, легше і без ускладнень.

Кореспондент Т1.ua дізнавався, скільки ж в середньому буде коштувати комплекс медикаментів, який потрібний, аби зміцнити імунітет та запобігти простуді.

Вибірково було обрано  декілька аптек, аби вивести середню вартість препаратів, котрі допоможуть мешканцям Луцька зміцнити організм.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100% волинських аптек-учасників почали видавати населенню «Доступні ліки»

Отже, на запитання, про те, які ж саме ліки варто вживати для підвищення імунітету, фармацевти одразу ж пропонували вітаміни та препарати, вартість яких «перевалює» за 100 гривень за 10 таблеток.

До слова, за три пігулки розрекламованого «Аміксину» в одній із аптек «запросили» близько 120 гривень, «Бронхомунал» - обійдеться у  250 – 300 гривень і вище. Наскільки помічні ці таблетки, і наскільки ціна відповідає якості – не можемо стверджувати, адже все індивідуально. Ми ж вирішили скласти список порівняно не дорогих препаратів:

  • «Вітамін С»: 30 пігулок коштують від 33 гривень, 10 таблеток в середньому - 12 гривень;
  • «Настоянка ехінацеї» 50 мл – 10 гривень, таблетки – 40 гривень.
  • «Аскорбінова кислота» - від 4 гривень.
  • «Оксолінова мазь» – 8-17 гривень (залежить від виробника).
  • «Настоянка евкаліпту» –  4 – 6 гривень за 25 мл.

Є також препарати, які включають в себе декілька компонентів: ехінацею, прополіс, цинк, вітамін С та інші. Вони, коштують значно дорожче – від 80 гривень за 20 таблеток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація від грипу: кому протипоказано робити щеплення 

Також поцікавилися і цінами на ліки, які допомагають  тоді, коли людина відчула, що у її організмі таки «поселився вірус»:

  • «Ацетилсаліцилова кислота» – від 6,50 гривень за 10 таблеток.
  • «Парацетамол» - від 6,50 гривень.
  • «Фармацитрон» - від 160 – до 200 гривень за 10 пакетиків (відповідно 1 пакетик обійдеться у 16 -20 гривень).

Також, для зміцнення імунітету корисним є вживання цибулі, волоських горіхів, лимонів чи інших цитрусових, меду. Зокрема, можна зробити суміш збивши блендером жменьку горіхів, м’якоть лимона, та ложку меду та їсти по 1-2 ложки в день.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему