21 Листопада 2018
Новини

Кількість хворих на кір в Україні збільшилося майже у 20 разів

Кількість хворих на кір в Україні збільшилося майже у 20 разів

В Україні на кінець року склалася дуже не проста ситуація із захворюванням на кір. МОЗ  наводять доволі не втішні цифри: лишень за останній тиждень захворюваність на кір зросла на 10% у порівнянні з попереднім тижнем. Захворіло 1 855 людей.

А тому, МОЗ закликає терміново вакцинуватися, щоб захиститись від вірусу. Інформує Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

«За останній тиждень захворіли 1 855 людей - 548 дорослих і 1 307 дітей (на 10% більше ніж минулого тижня). Єдиний спосіб зупинити спалах кору – вакцинація», - підкреслили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті дефіцит вакцини від кору: щеплюють тільки дітей

У МОЗ заявляють, що в усіх  областях України достатньо вакцин для планової та посиленої імунізації.

«Зараз наявні 562 тисячі доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи. Усі вакцини якісні і ефективні, вони доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з початку року на кір захворіло 39 952 людини (15 151 дорослий і 24 801 дітей), від ускладнень кору померло 15 (4 дорослих і 11 дітей).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові щодоби з кором госпіталізують 30 осіб: чим небезпечна нова хвиля

Як повідомлялось, за 9 місяців 2018 року порівняно з цим же періодом минулого року показники захворюваності на кір зросли у 17 разів.

Кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору — вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали