17 Листопада 2018
Новини

У Франції протестують проти зростання цін на пальне, є жертви

У Франції протестують проти зростання цін на пальне, є жертви

У Франції через здорожчання пального проведуть більше 1500 акцій протесту «жовтих жилетів».

Саме так як охрестили протестувальників через те, що вони усі одягнуті в яскраво-жовтий світловідбиваючий жилет, що є обов’язковим атрибутом водіїв.

За повідомленням Крістофа Кастанера, міністр внутрішніх справ Франції, в країні вже пройшло більше 1000 акцій, участь в яких взяли понад 50 тисяч людей.

Протестувальниками заблокувано ряд доріг, зокрема, кільцевий шлях в районі Парижа. Як результат, по всій країні більшість перевізників скасувало суботні рейси. Загалом 74% французів виступають за акції протесту водіїв.

Протестні акції вже мають жертв. Так, побачивши натовп людей, що намагалися перешкодити руху її автомобіля, водійка запанікувала і направила машину прямо в натовп -  загинув 50-річний чоловік.

Крім того, як повідомили в  МВС Франції, 16 людей отримали незначні поранення, а одного протестувальника збив автомобіль. Також повідомили про травмованого правоохоронця.

За словами організаторів протестів, вони не рушать з місця допоки не побачать змін. Протестувальники навіть готові йти до Парижа, на зустріч з президентом Еммануелем Макроном.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали