16 Листопада 2018
Новини

У Києві ще одна жертва зеленки: цього разу «пофарбували» суддю

У Києві ще одна жертва зеленки: цього разу «пофарбували» суддю

На голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів сьогодні здійснили вже традиційний для України «зелений» напад:  невідомі особи облили Сергія Козьякова зеленкою.

Як повідомляє «Судово-юридична газета», сьогодні близько 13.00 на виході з готелю Hilton у Києві, де проходить VII Судовий форум, невідомі особи напали на Козьякова.

При цьому, один із нападників, як стверджується, хлюпнув в обличчя голові комісії зеленкою, а другий хлюпнув цією ж речовиною на одяг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині люди штурмували суддю, яка випустила під заставу ґвалтівників неповнолітньої (відео)

Після цього нападники втекли.

До речі, у  серпні Сергій Козьяков повідомляв, що за останні три з половиною роки кількість суддів в Україні зменшилася більш ніж на третину.

Це сталося після запровадження первинного кваліфікаційного оцінювання та електронного декларування. Тоді ж за власним бажанням звільнилися понад 1,5 тисячі суддів. 
За словами Козьякова, коли розпочав роботу новий склад ВККС - три з половиною роки тому - в Україні працювали близько 9 тисяч суддів, а зараз їх кількість зменшилася до 5,8 тисяч. 
Нагадаємо, кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді запроваджено у межах судової реформи для всіх суддів України. Його призначено для трьох груп суддів у кількості 5157 осіб.

Суддів оцінюють за критеріями компетентності, професійної етики та доброчесності.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал
В тему

Останні матеріали