16 Листопада 2018
Новини

Бізнес на війні: 4 кілограми вибухівки хотіли продати десантники на Житомирщині

Бізнес на війні: 4 кілограми вибухівки хотіли продати десантники на Житомирщині

На Житомирщині двоє військових-контрактників, що служили у одній із військових частин десантно-штурмових військ, вирішили, певно, підзаробити грошенят, та продати вибухову речовину. Зловмисників затримали співробітники військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України

За повідомленням прес-служби військової прокуратури, за фактом носіння, зберігання та збуту вибухової речовини солдата та старшого солдата затримали в рамках кримінального провадження.

Аби викрити зловмисників, працівники прокуратури здійснили так звану «контрольну закупку» - негласні слідчі (розшукові) дії, під час  яких  у цих військовослужбовців були закуплені запалювальна трубка ЗТП-300 і пластична вибухова речовина загальною масою у 1 358,2 грама. Тоді горе-бізнесмени отримали на руки  11 тисяч гривень. Спецоперація тоді була проведена в серпні 2018-го.

Повторний продаж вибухівки здійснили вже в листопаді: пластичну вибухову речовину загальною масою у 2 600 грами та дві тротилові шашок,  вага по 200 грам, реалізували за 33 тисячі гривень. Під час  «закупки» працівники прокуратури затримали обох «бізнесменів», вибухові речовини та грошові кошти вилучено. За місцем проживання реалізаторів вибухових речовин тривають обшуки  – зазначають у прокуратурі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему

Останні матеріали