16 Листопада 2018
Новини

Церкви палають: «коктейлями Молотова» підпалили Андріївську церкву

Церкви палають: «коктейлями Молотова» підпалили Андріївську церкву

У Києві двоє зловмисників, особи поки  не встановлені правоохоронцями, з невідомих причин кинули пляшки з легкозаймистою сумішшю до приміщення Андріївської церкви. В результаті нападу пошкоджень зазнав священнослужитель УПЦ КП.

За повідомленням Євстратія Зорї, речника Української православної церкви Київського патріархату, «коктейлі Молотова» невідомі закинули до  стилобату (будинку-фундаменту) Андріївської церкви. Нагадаємо, що цей храм входить до складу Національного заповідника «Софія Київська».

Хоча сама церква особливо не постраждала, проте в результаті інциденту постраждав комендант храму – проти священника Київського Патріархату зловмисники застосували  силу та газовий балончик.

На виклик охоронця Андріївської церкви приїхав поліцейський патруль, аби з’ясувати обставини події, провести огляд місцевості та прилеглої території. Для встановлення особ правопорушників, правоохоронці допитують ймовірних свідків інциденту, передивлюються відео з камер, що встановлені навколо храму.

андріівська церква підпал

За інформацією  Андрія Крищенка, начальника поліції Києва, правоохоронці вже знайшли речові докази, а саме рюкзак, який належить, за їхнім припущенням, зловмисникам. Поки що не вирішено питання щодо правової кваліфікації події.

За цим фактом слідчими розпочато кримінальні провадження за кількома статтями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, київ
В тему

Останні матеріали