15 Листопада 2018
Новини

З 1 січня за кабельне телебачення українці платитимуть втридорога

З 1 січня за кабельне телебачення українці платитимуть втридорога

Услід за здорожчанням тарифів за газ, комунпослуги та зростанням цін на продукти, українців чекає черговий сюрприз під ялинку. З 1 січня 2019 року за "голубий екран" доведеться платити до 4-% більше.

Загалом, як повідомляє Асоціація правовласників і постачальників контенту, з нового року в Україні на 15-40% подорожчають послуги платних телевізійних сервісів, зокрема кабельне телебачення, IP-телебачення та телебачення інших технологій.

«Абонентська плата може зрости на 15-40%, залежно від регіональних особливостей, набору телевізійних телеканалів, різних економічних показників діяльності провайдерів», — заявила голова правління асоціації Наталія Клітна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналогове телебачення на Волині відключають незаконно

Зазначається, що таке рішення обумовлене «суттєвим підвищення плати» за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, необхідністю збільшення заробітної плати працівникам, платою за електроенергію тощо.

«Так, мінімальні тарифи за доступ до пакетів лише з українськими телеканалами можуть складати приблизно 56-70 грн, залежно від благополуччя регіону. Але, скоріше за все, тарифи можуть бути і вищими, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів», — повідомили в асоціації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка
В тему