15 Листопада 2018
Новини

День відмови від куріння (No Smoking Day)

День відмови від куріння (No Smoking Day)

Щорічно в Україні у третій четвер листопада відзначається Міжнародний день відмови від куріння (No Smoking Day). У цьому році він припадає на 15 листопада.

Започаткували свято в 1977 році за ініціативи Американського онкологічного товариства.  Поява цього Дня цілком виправдана, адже згідно зі статистикою ВООЗ у всьому світі 90% усіх випадків смертей від раку легенів, 75% - від хронічного бронхіту, 25% - випадків смертей від ішемічної хвороби серця в тій чи іншій мірі викликані курінням людини. Показник смертності серед курців досить висока.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я: - в світі 90% смертей від раку легенів, 75% - від хронічного бронхіту і 25% - від ішемічної хвороби серця обумовлені палінням.

Кинь курити сьогодні

Більше того, практично кожні 10 хвилин вмирає курець. Експерти прогнозують, що буквально через 10 років цей показник смертності збільшиться до одного курця в 3 секунди.

Мета Міжнародного дня відмови від куріння — сприяти зниженню поширеності тютюнової залежності, залучення в боротьбу проти куріння всіх верств населення і лікарів усіх спеціальностей, профілактика тютюнопаління й інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров'я.

І хоча зараз увійшов у моду здоровий спосіб життя, у світі залишається ще дуже багато курців.

В Україні за 7 років поширеність куріння зменшилася на 20%, проте сьогодні щодня продовжують курити 7,2 мільйона дорослих українців. Уряд проводить антитютюнову компанію шляхом підвищення цін на цигарки. Акцизи минулого року дорожчали вже тричі – в січні, березні та вересні. 

Це прекрасний привід задуматися над тим, що в цілому у нашій країні зараз курить десята частина жінок, більше половини всіх чоловіків, 53% старшокласників. Тому Міжнародний день відмови від куріння обов'язково пов'язаний з проведенням заходів, які сприяють боротьбі з цією згубною звичкою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему