14 Листопада 2018
Новини

Єдиний, хто не підписав антиукраїнську постанову Собору УПЦ МП, - колишній єпископ із Волині

Єдиний, хто не підписав антиукраїнську постанову Собору УПЦ МП, - колишній єпископ із Волині

Митрополит Вінницький і Барський Симеон виявився єдиним із 83 учасників Собору Української православної церкви Московського патріархату, хто не підписав постанову Синоду. Про це стало відомо з власних джерел «Лівому берегу».

Нагадаємо, екстрений Собор УПЦ МП пройшов напередодні, 13 листопада, в стінах Києво-Печерської лаври та проголосив недійсними і неканонічними рішення Синоду Вселенського патріархату про визнання глав УПЦ КП Філарета та Української автокефальної православної церкви Макарія канонічними єпископами. А також контрольовані Москвою священнослужителі відмовилися приєднатися до єдиної церкви, оскільки «автокефалія в Україні не потрібна».

Митрополит Симеон єдиний не поставив під цією постановою свій підпис, попри тиск, який на нього чинили інші ієрархи. Сам митрополит своє рішення пояснив тим, що не згоден з розривом євхаристійного спілкування з Константинополем.

Відзначимо, що свого часу митрополит Симеон (у миру Володимир Шостацький) очолював одну із єпархій на Волині: у 1996 році був висвячений на єпископа Володимир-Волинського і Ковельського, керівника щойно створеної тоді Володимир-Волинської єпархії.

Нагадаємо, проведенням Собору в Києво-Печерській лаврі московські ставеники демонстративно зірвали зустріч Президента України Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП в Українському домі. Священнослужителі пояснили свій демарш небажанням зустрічатися з главою держави на нецерковній території. Водночас ЗМІ повідомляють, що закрита зустріч із Порошенком усе ж відбулася, і присутні на ній були щонайменше три ієрархи Московського патріархату – митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет (Звєрєв) і, власне, митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему