14 Листопада 2018
Новини

«Цап-відбувайло»: підозрілі результати експертиз «переводять стрілки» із Зайцевої на Дронова

«Цап-відбувайло»: підозрілі результати експертиз «переводять стрілки» із Зайцевої на Дронова

Із кожним судовим засіданням у резонансній справі харківської ДТП країна все більше пересвідчується: діло йде до того, що винуватицю страшної аварії мажорку Олену Зайцеву таки «відмажуть». Ще більше переконали у цьому результати повторної експертизи, які перевернули усе з ніг на голову. З огляду на що адвокат напарника Зайцевої по лаві підсудних – Геннадія Дронова – вважає їх підтасованими: за їх допомогою з його клієнта хочуть зробити цапа-відбувайла. Ідеться в сюжеті «Факти ICTV».

Учора, 13 листопада, в Київському районному суді Харкова проходило чергове cудове засідання у справі трагічної ДТП із шістьома загиблими, де на лаві підсудних Олена Зайцева та Геннадій Дронов. Адвокат останнього Сергій Перепелиця заявив експертам Інституту Бокаріуса відвід через недовіру до результатів проведених ними експертиз. Бо висновки експертів грають на руку Зайцевій. Захисник Дронова клопотатиме про призначення нової експертизи – цього разу в Одесі.

Учорашнє засідання суду розпочалося із заяви адвоката Дронова, одного із двох обвинувачених у трагедії зі шістома загиблими і шістьома постраждалими. Юрист заявив: у додатковій експертизі, яку зробили експерти Інституту Бокаріуса, є суттєві розбіжності, тож довіряти їй не можна. Експерти твердять, що авто підприємця Дронова заїхало на перехрестя своєю п’ятою частиною, і демонструють це на схемі. Однак на стоп-кадрі з відеокамери лінію перехрестя малюють перед автомобілем.  

Відзначимо, оголошені днями результати додаткової експертизи, про яку клопотався адвокат Дронова, несподівано перевели стрілки із Зайцевої саме на підзахисного Перепелиці. У зв’язку з чим юрист у дописі на своїй сторінці у Facebook назвав такі висновки експертів «брехливими». На його думку, специ умисно закрили очі на багато важливих деталей резонансної ДТП.

«На схемі вони спочатку зображують Volkswagen Touareg, який нібито перетнув кордон перехрестя кузовом автомобіля на 90 см (при загальній довжині автомобіля 476, 6 см), а потім ці ж експерти на розкадруванні відеозапису ДТП проводять цю ж умовну лінію перехрестя перед фарами Volkswagen Touareg. І це при тому, що такий явний ляп експертизи видно неозброєним оком, – пояснив юрист. І додав: – Такий неякісний і відверто брехливий висновок експертизи не став несподіванкою». 

Звісно, що такі результати явно грають на руку Зайцевій, яка усіма силами намагається вийти сухою з води.

І в неї на це дедалі більше надій, адже ще один із потерпілих повністю відмовився від усіх матеріальних і моральних претензій до обвинуваченої. Про це заявив один із армії адвокатів мажорної автоледі Євген Мельниченко. «Один із потерпілих повністю відмовився від претензій і цивільного позову в частині до Зайцевої. У матеріалах справи це є», – наголосив Мельниченко.Таку обставину правозахисники Олени Зайцевої спробують використати для пом’якшення вироку своїй заможній підзахисній. 

Нагадаємо, у жовтні 2017-го «Лексус» водійки Зайцевої на шаленій швидкості вилетів на тротуар, де, очікуючи зеленого сигналу світлофора, саме скупчилися пішоходи. Позашляховик під кермуванням молодої мажорки розчавив на смерть шістьох людей, ще шістьох понівечив. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему