10 Листопада 2018
Новини

Гройсман озвучив конкретну цифру, наскільки для населення виросте тариф на тепло

Гройсман озвучив конкретну цифру, наскільки для населення виросте тариф на тепло

Нарешті на владній верхівці чітко сказали, на скільки зростуть тарифи на опалення для українців. «Планку», до якої можуть вирости розцінки на теплі батареї, назвав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Про це пише видання «Слово і Діло».

Глава уряду виступив із заявою, що у зв’язку із подорожчанням тарифи на опалення можуть зрости не більше як на 16%. Про це Гройсман заявив у ефірі телеканалу «Інтер». Назвати крайню межу підвищення тарифу глава Кабміну вирішив з огляду на те, що політичні опоненти спекулюють на цій темі і поширюють дезінформацію, що тарифи на теплову енергію можуть підскочити одразу на 70%.

«Коли я чую, що тарифи на тепло і воду можуть зрости на 70%, у мене питання: з якого дива це повинно статися?» – наголосив, виступаючи по телебаченню, Прем’єр.

Люди повинні зрозуміти, що питання ціни газу важливе для формування тарифів, додав він.

«Але ми порахували: якщо газ подорожчав на 23%, то тарифи на тепло повинні підвищуватися не більше ніж на 16%. Якщо мова йде про 70%, значить, хтось під шумок хоче зіграти і кратно підвищити ціни на тепло, а відповідальність повісити на когось іншого», – заявив очільник Кабміну.

Нагадаємо, 19 жовтня КМУ постановив підвищити ціну на газ для населення на 23,5%, починаючи з 1 листопада.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему