9 Листопада 2018
Новини

Луценко залишається: президент повернув заяву про відставку

Луценко залишається: президент повернув заяву про відставку

Сьогодні стало відомо, що Президент України Петро Порошенко повернув генеральному прокурору Юрію Луценку заяву про відставку.

«Президент повернув заяву генпрокурору з огляду на те, що Юрій Луценко отримав вотум довіри у парламенті (всього 38 голосів під час рейтингового голосування) і перед ним стоять важливі завдання», — зазначили Порошенка. Про це «Громадському» повідомили в Адміністрації президента.

Нагадаємо, нещодавно Юрій Луценко анонсував своє звільнення під час виступу у Верховній Раді щодо справи про смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Він розкритикував вимогу депутатів створити тимчасову слідчу комісію з рослідування справи вбитої активістки і назвав це «піаром».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Луценко подав заяву на звільнення Президенту України (відео)

«Щоб не було жодних сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України і ви в парламенті маєте розглянути це питання. Прошу це зробити цього тижня», - наголосив з трибуни генпрокурор.

Попри такі заяви, нардепи таки підтримали створення комісії, а тому 7 листопада Луценко подав президенту заяву про свою відставку.

Проте, як стало відомо сьогодні глава держави повернув заяву, що означає - процес звільнення генпрокурора зупинено.

Наразі сам Луценко не прокоментував рішення президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи не пустили Луценка у відставку

Нагадаємо, Юрій Луценко на посаді генерального прокурора понад 2 роки. До призначення він керував фракцією «Блок Петра Порошенка» в парламенті.

Порошенко призначив Луценка генпрокурором 12 травня 2016 року. Після призначення Луценко обіцяв реформувати прокуратуру, боротися з корупцією і розслідувати справи Майдану.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика
В тему