9 Листопада 2018
Новини

Скільки волинян почали «рахувати» спожитий газ

Скільки волинян почали «рахувати» спожитий газ

Усі українські  споживачі газу повинні бути забезпечені приладами обліку до 1 січня 2021 року. Проте сьогодні, деякі мешканці свідомо відмовляють у доступі для встановлення лічильників, тим самим перешкоджаючи виконанню державної програми.

А тому, основна проблема, яка виникає в процесі оснащення лічильниками багатоповерхового житлового фонду пов’язана з відсутністю  доступу в газифіковані квартири. Поінфолрмували у прес-службі ПАТ «Волиньгаз».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із «Волиньгазу» масово звільняються працівники

Проте, не дивлячись на таку  ситуацію, зараз в області газовими лічильниками забезпечено більше 200 тисяч клієнтів ПАТ «Волиньгаз». Це становить  понад 84% від загального числа споживачів компанії.

Лишень з початку 2018 року у Волинській області встановлено майже 3 тис. індивідуальних приладів обліку газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни за газ онлайн сплатили більше 100 млн грн

«Встановлення лічильників здійснюється в рамках інвестпрограми, яку затверджує державний регулятор, за кошти, виділені у вигляді тарифу на розподіл природного газу, - пояснює технічний директор «Волиньгаз» Павло Козюк. – Фінансування на такі роботи, затверджує НКРЕКП. До кінця року планується встановити ще майже 1 500 приладів обліку газу».

Якщо людина не хоче встановлювати лічильник газу

Відповідно до вимог Кодексу ГРМ, у разі відмови від встановлення лічильників фахівці газової компанії зобов'язані скласти Акт про порушення. На підставі цього Акту розрахунки за спожитий газ будуть проводитися за граничними нормами споживання, які в середньому в 3 рази більше діючих норм, встановлених Кабінетом Міністрів України. За наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання гранична норма газоспоживання становить 9,8 куб. м на 1 людину на місяць, за відсутності гарячого водопостачання - 18,3 кубометри на 1 людину на місяць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали