9 Листопада 2018
Новини

«Луцькводоканал» проведе масштабну ревізію

«Луцькводоканал» проведе масштабну ревізію

На підприємстві «Луцькводоканал» реалізується масштабний проект, що дозволить здійснити ревізію усіх існуючих мереж водопостачання та водовідведення у Луцьку.

Крім того, це дозволить управляти діяльністю мереж із допомогою точної електронної карти, виявляти достовірне розташування усіх проблемних зон та поступово усувати їх, забезпечити економне використання і достатнє постачання питної води, регулювати точний контроль тиску в трубопроводах, а також впроваджувати ряд ефективних енергозберігаючих заходів. Про це повідомили у прес-службі підприємства.

«Очікуваний економічний ефект від впровадження геоінформаційної системи дозволить підприємству вивільнити мільйони гривень, значно знизити відсоток витрат води в системі та раціонально використовувати енергетичні ресурси, оптимізувати технологічні процеси, що також суттєво знизить витрати підприємства», – зазначає перший заступник директора КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанам радять запасатися водою

Зокрема, як йдеться в повідомленні, сьогодні на підприємстві «Луцькводоканал» запроваджено низку сучасних заходів, покликаних поліпшити якість надання послуг споживачам, серед яких – запровадження кол-центру, електронного кабінету, що дозволяє подавати показники і здійснювати оплату послуг, не виходячи з дому. На черзі – відкриття інноваційного сервісного центру обслуговування споживачів.

Але масштабний наступним грандіозним проектом, є створення сучасної геоінформаційної системи. Впровадження такого розрахунково-інформаційного комплексу вже стартувало і триватиме до завершення 2019 року. Даний проект необхідний для налагодження якісної роботи та подальшого розвитку підприємства.

Для чого нововведення «Луцькводоканалу»:

  • це дозволить здійснити повну інвентаризацію усіх мереж водопостачання і водовідведення, отримати достовірну і повну інформацію про всі елементи, їх розташування, технічний стан, виконати більш точну прив'язку об'єктів мережі до місцевості;
  • візуально відтворити схеми усіх колодязів/камер;
  • виявити недостатні та надлишкові тиски в системі;
  • знайти перевантажені ділянки мереж, що обмежують пропускну здатність трубопроводів;
  • здійснювати щорічний аналіз, оцінку та поліпшення роботи мереж та об’єктів;
  • спрогнозувати подальший розвиток та обслуговування мереж, їх модернізацію та оновлення;
  • геоінформаційна система дозволить зібрати всі дані в єдиному електронному комплексі, щоденно оновлювати інформацію про елементи мережі, грамотно та ефективно налагодити взаємодію всіх підрозділів підприємства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему