9 Листопада 2018
Новини

В Україні зникнуть військкомати: як це відбуватиметься

В Україні зникнуть військкомати: як це відбуватиметься

В Україні розпочався процес реформування обласних військкоматів. До кінця року реформують 4 військкомати, Житомирський – до кінця 2019 року.

Формально усі військкомати зникнуть – на їхньому місці запрацюють територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). До такого кроку вдалося Міністерство оборони, аби  заохочувати більше українців проходити строкову та контрактну службу у військах.

Зокрема, у таких терцентрах буде відділ рекрутства, який займатиметься підбором на службу за контрактом. Нині ж призовом строковиків та контрактами займається один відділ. Пишуть ЗМІ.

Зокрема,  сама зміна назв відбудеться з 1 січня. Але хоча «військкоматів» не стане, посаду військового комісара поки не перейменовуватимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві хлопців силою «забривають у солдати» просто на вулиці (відео)

До слова, у штат військових комісаріатів хочуть, аби увійшли роти охорони, які теж матимуть на собі завдання територіальної охорони.

Загалом, за інформацією ЗМІ, перехід від військкоматів до рекрутингових центрів в Україні відбуватиметься у 3 етапи:  

І етап – підготовчий (до 30.01.2018) апробація нової організаційно-штатної структури територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі Чернігівського обласного та Козелецького районного військових комісаріатів.  

ІІ етап – перехідний (до 30.12.2018) створення Чернігівського, Дніпропетровського, Одеського, Рівненського обласних ТЦК та СП у складі відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки згідно з адміністративно-територіальним устроєм України.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні майже 20 тисяч «осінніх» призовників

ІІІ етап – завершальний до 30.12.2019 створення Вінницького, Волинського, Донецького, Житомирського, Запорізького, Закарпатського, Івано-Франківського, Київського, Кропивницького, Львівського, Луганського, Миколаївського, Полтавського, Сумського, Тернопільського, Харківського, Херсонського, Хмельницького, Черкаського, Чернівецького обласних та Київського міського ТЦК та СП.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне
В тему

Останні матеріали