8 Листопада 2018
Новини

Cтоп цінам на проїзд у маршрутках

Cтоп цінам на проїзд у маршрутках

Ціна на проїзд у луцьких маршрутках може зрости до 8, а у тролейбусах до 5 гривень. Таке рішення в обласному центрі Волині ухвалять ймовірно вже до кінця цього року.

Схожа ситуація виникає і в інших містах України. Свої міркування щодо підвищення перевізники мотивують зростанням цін на пальне та витратні матеріали на обслуговування автобусів.

У свою чергу, чи готові, ви, пасажири, оплачувати за такий «комфорт» у громадському транспорті, який ми маємо? Чи вірите ви у віртуальні розрахунки пасажиропотоків, які лише озвучуються перевізниками і не мають жодного документального підтвердження? Чи ті, хто має гарантовані державою пільги на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, і далі готові терпіти часті випадки хамства з боку водіїв та власників автобусів?

Нагадаємо, що з середини травня цього року у Луцьку вартість проїзду вже підвищувалася. Нині квиток у тролейбусі коштує 3, а проїзд у маршрутці – 5 гривень.

У Рівному оплата за аналогічні послуги – поки така ж. Місцеві перевізники пропонують підвищити вартість до 6-7 гривень.

У Львові проїзд у маршрутках теж поки зупинилися на позначці 5 гривень. Але за місяць ймовірно це не буде рубежем. Перевізники вже пропонують поетапне підвищення ціни на проїзд – спочатку до 7, а через кілька місяців – до 9 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отже війна: у Тернополі перевізники ополчились проти пасажирів (відео)

У Тернополі збільшення ціни за проїзд у тролейбусах з 4 до 8, а у маршрутках з 5 до 9 гривень призвело до транспортного колапсу та масових акцій протесту. Врешті виконком Тернопільської міськради відмінив дане рішення і повернув старі ціни на проїзд. Однак це у свою чергу спровокувало страйки перевізників. Водії легковиків у Тернополі підтримали людей, які користуються громадським транспортом, і запропонували їх безоплатно підвозити до роботи чи начальних закладів. Їхні автівки марковані позначкою: «Підвезу».

Твій портал t1.ua закликає не терпіти свавілля перевізників. Якщо ви проти підвищення ціни на проїзд у маршрутках, то беріть участь в онлайн-флешмобі #СТОПцінамНаПроїзд у соціальній мережі Facebook. Поширте цей пост на своїй сторінці, тегнувши свого друга.

Чим більше репостів – тим більше шансів відстояти права нас, пасажирів!

Голос громадськості буде почутим, якщо нас буде багато!

Стоп цінам на проїзд!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна, Волинь, львів, рівне
В тему