7 Листопада 2018
Новини

Як результати виборів до Конгресу США вплинуть на Трампа та його політику

Як результати виборів до Конгресу США вплинуть на Трампа та його політику

6 листопада в США відбулися проміжні вибори в обидві палати американського Конгресу. Американці переобрали повний склад Палати представників.

Президент Дональд Трамп назвав величезним успіхом результати проміжних виборів до законодавчого органу США, хоча його Республіканська партія втратила більшість у нижній палаті - Палаті представників.

Як демократи, так і республіканці проголосили про свою перемогу: перші – тому, що відвоювали більшість у Палаті представників, другі – тому, що втримали більшість у Сенаті.

Тож чи є взагалі переможені?

Ці вибори стали історичними одразу за багатьма чинниками: рекордна явка, рекордна кількість - майже сто обраних жінок, наймолодшій з яких тільки тридцять. До Конгресу потрапили перші мусульманки, і тепер Палата представників належить демократам. 

Однак республіканці Трампа втратили більшість в одній з двох палат Конгресу, отже тепер главі Білого дому буде набагато складніше ухвалювати власні законопроекти. 

Що означають для президента Трампа наслідки проміжних виборів Конгресу США?

Негативним наслідком цих проміжних виборів для президента називають також те, що демократи у Палаті представників можуть використовувати комісії та розслідування для жорсткішого контролю над діяльністю Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖFacebook масово блокує акаунти користувачів.

У той час, коли у США дехто закликає почати процедуру імпічменту президента, Палата представників може ініціювати цей процес простою більшістю голосів, і тому контроль республіканців над Сенатом для Дональда Трампа дуже важливий.

У Палаті представників тепер ймовірно головуватиме представниця Демократичної партії Ненсі Пелосі, яка вже назвала пріоритетом набір законів для контролю діяльності уряду, а також з метою реформування виборчих законів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ
В тему