4 Листопада 2018
Новини

Вата, шприци, крапельниці: які ще товари можуть зникнути з аптек

Вата, шприци, крапельниці: які ще товари можуть зникнути з аптек

За повідомленням аптечної професійної української асоціації, зовсім скоро з аптек може зникнути ряд медичних товарів. Адже в Україна йде підготовка до масової зачистки аптечної мережі, аби скоротити кількість аптек.

На разі до парламенту направлений законопроект № 8591, в якому йдеться серед іншого про заборону аптекам продавати щось окрім лікарських засобів ( виключається виготовлення в аптеках лікарських засобів та продаж психотропних речовин, наркотичних  засобів і прекурсорів).

Результатом цього законопроекту може стати те, що українці не зможуть придбати пластир, стерильні рукавички, вату, марлю, шприци, крапельниці тощо. Також в аптеках не реалізовуватимуться дитяче харчування, біологічно активні добавки, памперси, лікувальна косметика тощо.

Цікаво, що ампули в аптеках купити буде можна, а ось шприци, аби зробити укол з тих ампул, доведеться шукати в іншому місті, інших торгових точках.

При цьому працівники аптек попереджають, що вони невпевнені, що неспеціалізовані торгові заклади дотримуватися необхідних норм при реалізації медичних виробів, що потребують спеціальних умов зберігання.

Також аптекарі занепокоєні тим, що аптеки втратять свою. рентабельність, адже супутні товари, які планують заборонити для продажу, становлять 30% продукції, якщо рахувати загальну кількість всіх  реалізованих медичних товарів  через аптечні установи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чутки
В тему