3 Листопада 2018
Новини

На Харківщині нетверезий батюшка на позашляховику розбив десять могил на кладовищі

На Харківщині нетверезий батюшка  на позашляховику розбив десять могил на кладовищі

На Харківщині священик з Московського патріархату, якого вже офіційно не існує в Україні, на позашляховику проїхався по могилам на території 14-го кладовища. Автомобіль розбив з десяток могил.

Так, отець Михайло, що служить у  храмі Священомученика Олександра,  на автомобілі «Тойота» з незрозумілих причин їхав просто по могилам. За повідомленням свідків, ймовірно, що священник був п’яним, бо нічого не міг сказати, коли його затримали, а лише розводив руками. Та й з автомобіля панотець зміг вийти не з першої спроби.

Крім того, говорять, що це далеко не перша аварійна ситуація, в якій він бере безпосередню участь.

Почувши шум, прибігли працівники кладовища, перед очима яких розверталася епічна картина: батюшка кермував серед могил та заплутався автомобілем серед хрестів. Причина, по якій священник опинився на кладовищі – він мав відспівувати померлого. І навіть той факт, що він розбив з десяток могил, не забрав у нього бажання «йти працювати».

На місце події приїхало керівництво Липецького відділення поліції і слідчо-оперативна група.  За даним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

А поки очікують результатів експертизи, яка покаже  наявність алкоголю у крові священика, батюшка майнув до харківської єпархії, де розпочали власне розслідування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему