1 Листопада 2018
Новини

Житомирські матусі б’ють на сполох через ймовірну ліквідацію лабораторій при дитячих поліклініках

Житомирські матусі б’ють на сполох через ймовірну ліквідацію лабораторій при дитячих поліклініках

Активне обговорювати щодо ліквідації у поліклініках лабораторій, а також забору крові тільки з вени підняли житомирські батьки у групі «Матусі та татусі Житомира» у соціальній мережі Facebook.

Вони б’ють на сполох через те, що «у поліклініках прийняли рішення, що дітям відтепер потрібно здавати кров не з пальця, а з вени. З 1 листопада будуть ліквідовувати лабораторії при дитячих поліклініках, де беруть аналіз крові із пальця. І якщо ми, батьки, не відреагуємо на це, то скоро такої можливості у нас взагалі не буде. Цю інформацію я отримала від медичного працівника дитячої поліклініки, якій не байдужа ця ситуація, але відкрито виступати проти цього вона не може. У поліклініці видають буклети однієї з приватних лабораторій про переваги забору венозної крові», - пише жителька Житомира Діана.

Жінка також переконана, що під час забору крові з вени – вона у дитини травмується, є шанс тромбування та інфікування вени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Житомирі через фритюрницю мало не повторилося Кемерово: серйозна пожежа у ТЦ (відео)

Ситуацію щодо ліквідації лабораторій в дитячих поліклініках та забору крові прокоментували виданню zhitomir.info заступник начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Ірина Шкап та директор КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Дідик.

«Хочу наголосити на тому, що лабораторії у поліклініках (закладах вторинної медичної допомоги) не ліквідовуються, але заходи з оптимізації відбуватимуться, адже це нагальна вимога часу. В кожній амбулаторії та поліклініці працюють маніпуляційні кабінети, де відбувається забір біологічного матеріалу… Ми також проведемо роз’яснювальну роботу серед медичних працівників, які надають пацієнтам не повну інформацію щодо забору крові», - сказала Ірина Шкап.

«Особисто у мене інформації про те, що забір крові з пальця припиниться з 1 листопада – немає. Це не достовірна інформація, і вона не відповідає дійсності», - сказав Іван Дідик.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему