31 Жовтня 2018
Новини

За зекономлений газ людям видають гроші

За зекономлений газ людям видають гроші

Але частина українців відмовляється від отримання, бо переживає, що через таку компенсацію залишаться без субсидії.

Монетизація – це державна виплата зекономленої субсидії на руки «живими грошима». Її вводять в Україні з минулого року, але і зараз не всі розуміють, як це відбувається.

Дві пенсіонерки-сусідки в Київській області економили минулої зими опалення, потрапили під програму монетизації і найближчим часом отримають за це гроші. Марія Семенівна і Марія Анатоліївна живуть на одній вулиці в селі Варовичі. У грудні 2017 року Марія Семенівна і її чоловік отримали від держави 689 грн компенсації – за те, що позаминулої зими їм вдалося заощадити 100 кубів газу. Цієї зими родина теж економила на опаленні. Їхній приклад надихнув Марію Анатоліївну – і вона теж почала берегти газ.

Нещодавно до пенсіонерок прийшла секретар сільради з приємною новиною – в цьому році обидві жінки отримають гроші за економію. Марія Семенівна, як і в тому році, заощадила 100 кубів газу, тобто отримає 689 грн. Марія Анатоліївна заощадила менше, 64 кубометри, за них держава їй відшкодувати 439 грн. Гроші надійдуть на банківські рахунки пенсіонерок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лайфхак від влади»: в Гройсмана повчили, як українцям зменшити суми в «комунальних» платіжках учетверо

У цілому в їхньому селі за минулий рік монетизацію призначили восьми жителям. Але кілька з них відмовилися писати заяви на отримання коштів, бо хибно думають, нібито якщо зараз заберуть гроші, то в наступному році не отримають субсидії.

Але навіть якщо ощадливі жителі села не захочуть забирати зекономлені на газі гроші, компенсація їм все одно буде. Зекономлене тепло вони зможуть використовувати в наступному опалювальному сезоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці ловіть: стала відома формула розрахунку тарифу на газ та коли наступне здорожчання

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему