31 Жовтня 2018
Новини

На боці сепаратистів воює сербська монахиня (фото)

На боці сепаратистів воює сербська монахиня (фото)

Загадкова особа, яка воює на Донбасі на боці сепаратистів і постійно ховає обличчя від камер виявилася сербською «сестрою Ксенією». Проте, в вузьких колах її знають як «снайпер Багіра»

Дослідження зробила «Радіо Свобода» із посиланням на белградську щоденну газету «Бліц».

Як дослідили журналісти, під цими псевдонімами ховається 32-річна громадянка Сербії Данієла Лазович, колишня  ігуменя та наркодилер.

Після повноліття, дівчина певний час захоплювалася ісламом, розповідають її родичі, які не хочуть називати своїх імен. Згодом вона опинилася в монастирі Тумане, що в східній Сербії, неподалік міста Голубац на Дунаї. Там вона стала «сестрою Ксенією». Її родичі й знайомі були здивовані, чому дівчина, завжди емоційна, без пояснення змінилася. Ще більшою несподіванкою стало для багатьох, коли її призначили ігуменею.

Снайпер Багіра _сестра Ксенія_сепаратистка

«Мати Ксенія» часто залишала монастир і в цивільному вбранні їхала до Белграда або до Косова. У декого ці поїздки почали викликати підозри. За справу взялася поліція й встановила, що молода ігуменя була наркодилером», - йдеться в публікації.

Сербська газета пише, що монахиню засудили, однак, скільки саме вона провела за гратами, не уточнюють. Після звільнення монахиня-наркодилерка розірвала контакти з батьками й друзями і зникла з поля зору.

Проте, виплила вона  листопаді 2014 року вона на Донбасі, де приєдналася до контрольованого Росією збройного угруповання «Оплот», у складі якого тоді перебував так званий «Сербський гусарський полк».

Завербував її сербський снайпер Деян Берич, котрий свого часу став  «зіркою» сепаратистських телевізійних каналів та сайтів на Донбасі.

Багіра _Берич_сербські сепаратисти на Донбасі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему