31 Жовтня 2018
Новини

Псевдовибори на Донбасі засудили в ООН: а далі що?

Псевдовибори на Донбасі засудили в ООН: а далі що?

Вісім держав-членів ООН підписали заяву, в якій засудили плани проведення «виборів» на окупованому Донбасі в Україні.

Заяву підписали Франція, Нідерланди, Польща, Швеція, Велика Британія, Італія, Бельгія й Німеччина.

Якщо ж нелегітимні вибори відбудуться, це суперечитиме Мінським угодам та порушуватиме українське законодавство.

Текст документу від імені всіх держав озвучила в штаб-квартирі ООН постійний представник Великої Британії Карен Пірс. Пише Укрінформ.

«Ми, як держави-члени ЄС, повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах. Ми засуджуємо нелегітимні «вибори», заплановані на 11 листопада на територіях, непідконтрольних уряду, так званих «ЛНР» та «ДНР», - йдеться в оголошеному документі.

При цьому, держави-члени ЄС закликали міжнародне співтовариство «об'єднатися в протистоянні цим незаконним «виборам», які можуть лише підірвати зусилля, спрямовані на досягнення миру в регіоні».

Крім того, у документі міститься заклик до сепаратистів відмовитися від планів проведення «виборів», а також до Росії – використати свій істотний вплив на них, щоб не допустити проведення цих "виборів".

При цьому, держави-члени ЄС привітали продовження дії закону України про особливий статус Донбасу. Вони висловили впевненість, що мирне врегулювання конфлікту можливе.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика
В тему